220 ml lapte caldut
30 gr. drojdie proaspata
400 gr. faina
120 gr zahar
1 praf de sare
60 gr. unt topit
2 oua
1 borcan de visine (600-700 gr)
4 lingurite zahar pudra
1 galbenus
-Preparation
-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald.
-intre timp punem visinele la scurs
- intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi , si drojdia.
-se framanta bine
- apoi se acopera castronul, si se lasa sa creasca cam 40 de min
-dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu f. mult
-se intinde apoi o foaie dreptunghiulara
-pe foaie, se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.
-se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans
-taiatzi "rulada" in 12 bucatzi egale
-apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)
- galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte ramas, si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.
- bagati la cuptor la 175 gr. pt 45-55 min. (verificati dupa 40 min)
-dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei
-aluatul e mirobolant, se jupoaie , si e foarte fraged
Concluzie
- nu puneti zahar in plus, e suficient de dulce
poate vi se pare greu de facut, dar nu e..

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu