sâmbătă, 28 februarie 2009

Trandafir cu Visine

Ingredientele:

220 ml lapte caldut
30 gr. drojdie proaspata
400 gr. faina
120 gr zahar
1 praf de sare
60 gr. unt topit
2 oua
1 borcan de visine (600-700 gr)
4 lingurite zahar pudra
1 galbenus




-Preparation

-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald.

-intre timp punem visinele la scurs

- intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi , si drojdia.

-se framanta bine

- apoi se acopera castronul, si se lasa sa creasca cam 40 de min

-dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu f. mult


-se intinde apoi o foaie dreptunghiulara

-pe foaie, se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.

-se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans

-taiatzi "rulada" in 12 bucatzi egale

-apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)

- galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte ramas, si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.

- bagati la cuptor la 175 gr. pt 45-55 min. (verificati dupa 40 min)

-dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei

-aluatul e mirobolant, se jupoaie , si e foarte fraged

Concluzie
- nu puneti zahar in plus, e suficient de dulce
poate vi se pare greu de facut, dar nu e..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu