3 oua mai mari
115 gr. faina
1 lingurita mai cu varf cu praf de copt
140 ml. lapte
un praf de sare
4 lingurite cu varf de zahar
Cum procedam:
-Galbenusurile se separa de albusuri, si se pun intr-un castron impreuna cu zaharul
-Se mixeaza bine de tot pana se albeste compozitia, apoi se adauga laptele cate putin in timp ce se-amesteca in continuare
-Se alterneaza cu faina amestecata cu praful de copt
-Separat se mixeaza bine albusurile impreuna cu praful de sare. Se pun peste galbenusuri
-Aruncam mixeru' si incepem sa incorporam pale pale albusurile spuma
-Si dam cu lingura usurel de jos in sus pana nu se mai vede nici un cocolos de albus
-Apoi incingem o tigaie de teflon, o ungem cu putin ulei si punem cam un sfert de polonic in centrul tigaiii. Compozitia e mai spumoasa, nu puneti foarte mult pentru ca oricum se-ntinde
-Nu lasam foarte mult in tigaie, e gata cand se bulbuca putin aluatu' si face niste basici care se sparg la suprafata
-Se-ntoarce pancakeu' printr-o miscare dibace
-Se serveste simpla, cu dulceata, ceai, etc
Precizare: tre' neaparat cantar de bucatarie pt. reteta asta, deci nu faceti din ochi, din sprancene, ca s-ar putea sa nu iasa la fel

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu