sâmbătă, 28 februarie 2009

Ciocolata de casa

Ingrediente:
250 gr. unt nesarat
50 ml apa
250 gr zahar
100 gr alune de padurice
150 gr. lapte praf
50 gr cacao

Cum procedam:

-intr-o cratita , nu foarte mica, puneti apa si zaharul pe foc mic

-si amestecati tot timpul, pana cand se topeste zaharul ( e important) , si pana se face ca un sirop mai gros

-apoi adaugati cate putin laptele praf amestecat cu cacaoa, amestecand tot timpul


-daca nu mai puteti invarti lingura prin cratita, incepeti sa puneti untul taiat cubulete, amestecand tot timpul,pana terminati de pus tot amestecul de cacao si lapte praf

-si amestecati, amestecati pana faceti scurta la mana, sau pana se omogenizeaza

-apoi ungeti o tava cu unt, si rasturnati amestecul in ea, si nivelati, insistand mai mult, pana se indreapta in tava... apoi infigeti cu simt artistic alunele

-Se lasa la frigider pana intepeneste (app 3h)

-daca desprindeti marginile cu un cutit lat, tzin sa va anuntz ca bucatile de ciucalata se scot foarte usor

Ciocolata nu este tare, are o consistenta placuta, un gust usor amarui ( poate depinde de cacao), iar lapte praf sa nu puneti mai mult de 150, iar alunele alea-i dau un gust misto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu