vineri, 20 martie 2009

Retete Pentru Copilasi Maricei

Retete pentru copilasii mai mari, luate dupa www.reteterapide.com


Bile cu ciocolata si bombonele pentru copii

Ingrediente:

1/2 pachet margarina,2oua,100 g zahar, 1 lingurita amoniac ,1/2 lamaie,2 linguri smintina, 200 g ciocolata cu lapte (neumpluta), bomboane colorate,faina cit cuprinde


Mod de preparare:

Se bate cu mixerul margarina, smintina si ouale, se adauga zaharul,se stoarce zeama de lamaie peste amoniac si se pune amestecul peste celelalte ingrediente, se adauga faina cit sa se obtina un aluat de consistenta potrivita, se modeleaza bilute si se pun la cuptor intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dupa ce se coc se racesc,intre timp se topeste ciocolata se pune intr-un pahar, se scufunda bilele pe rind, se pun la frigider 10 min,apoi se tavalesc prin bilute colorate. Reteta se poate face si dintr-un aluat din care faceti fursecuri.
March 16th, 2009 by admin



Aripi de pui pane

Ingrediente:

10 aripi de pui, 3 oua, 4 lingurite faina, sare, piper, 1 ardei rosu,1 lingurita vegeta, masline,ulei

Mod de preparare: Se spala bine aripile, se pun la fiert in apa cu sare si vegeta pentru 20 minute. Se bat oule cu sare si piper,se amesteca si cu faina, obtinindu-se o pasta mai lichida. Se trec pe rind aripile prin acest amestec si se pun la prajit intr-o tigaie unde in prealabil s-a incins uleiul. Focul trebuie sa fie mic pt a nu se arde si a se putea praji uniform pe toate partile. Se aseaza pe o farfurie intinsa si se servesc cu ardei ca aperitiv. Se pot servi si cu cartofi pai pentru pentru felul II.


Budinca delicioasa pt copii (si bebelusi)

Ingrediente:

10 mere, 4 cani de orez, 500 ml lapte, 4 oua, 4 linguri zahar, 1/2 lingurita scortisoara pudra, 3 linguri zahar

Mod de preparare:

Se fierbe in apa orezul 10 minute, se strecoara si se raceste. Se bat ouale se amesteca cu laptele, zaharul si orezul fiert, se toarna compozitia intr-o tava de prajitura. Merele se curata de coaje si se dau prin razatoare, se pun 10 minute la calit pe foc cu 3 linguri de zahar si scortisoara. Se rastoarna merele peste orez in tava si se niveleaza cu un cutit. Se baga tava la cuptor 15 minute. Se lasa la racit si se taie sub forma de prajiturele. Se poate da si bebelusilor mai mari de 6 luni.


Gomboti pentru copii cu magiun de prune


Ingrediente:

500 g cartofi , 200 g faina, 50 g margarina,sare,100 g pesmet, 50 g zahar, praf de scortisoara,magiun sau o dulceata mai solida

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaje, se racesc si se curata,se face un pireu fara lapte doar cu margarina, se adauga sare,zaharul si faina ,se amesteca toate ingredientele bine, se formeaza un aluat care se intinde si se taie in patrate ,in mijlocul lor se pune o lingurita magiun,se modeleaza sa fie rotunde ,si se pun la fiert intr-un castron cu apa la foc mic. Dupa ce bilele se ridica la suprafata ,le mai lasi 2-3 min. Separat se pune intr-o tigaie putin ulei si se prajeste pesmetul amestecind continuu sa nu se arda. Dupa ce se raceste se amesteca cu zaharul si scortisoara(dupa gust), de obicei nu prea mult ,fiind si magiunul dulce. Se tavalesc gombotii prin acest amestec. Se servesc simplii sau cu lapte. Se tau in 2 ,pt a fi serviti cu usurinta mai ales in cazul copiilor mai mici.



Chiftelute pentru copii (dar si pt adulti)

Ingrediente:

4 piepti de pui(sau 3 de curcan) mai mari, 2 cartofi , 3 linguri pesmet , 2 oua, sare, 1 catel usturoi, ulei

Mod de preparare:


Se fierb bucatile de piept de pui cu sare, (adauga si 2 morcovi si o ceapa si supa ramine pt copii), se lasa 40 min la fiert, se scot piepturile si se dau prin masina de tocat carne, apoi cartofii taiati bucatele se dau si ei prin masina, se adauga pesmetul, ouale, sare si piper dupa gust, usturoiul maruntit bine, si se amesteca toate ingredientele pina se obtine o pasta consistenta. Se poate adauga si 3 linguri de apa daca vi se pare prea tare amestecul. Se imparte acest amestec in gramajoare care se fac bile ce se turtesc , pt a fi uniforme se umezeste palma cu putin ulei si se modeleaza cu usurinta chiftelele care se pun la parajit la foc mic intorcindu-se pe ambele parti pina capata o culoare aurie. Ele se pot lasa si praji si sub forma de bile. Se pot servi ca aperitive cu putin mustar, sau cu garnitura de cartofi sau orez ,ca si felul II ,depinde de preferintele copiilor.



Pizza pt copii foarte delicioasa

Ingrediente:

500 ml lapte, 30 g drojdie, sare, 2 lingurite smintina, faina , 200 g salam de siunca, 150 g telemea sau cas, 1/4 l suc de rosii, 1 castravete murat

Mod de preparare:

Se amesteca laptele cu drojdia,smintina si putina sare, faina cit cuprinde pt a fi un aluat de consistenta potrivita. Se lasa intr-un loc cald la dospit 20 min. Se fac gramajoare de aluat care se intind . Se taie sunca si telemea bucatele ,castravetele la fel, daca folosim cas il dam prin razatoare. Se unge o tava cu putin ulei si se aseaza bucatile de pizza peste care s-au pus sunca, casul ,bucati de castravete, cite 2 linguri suc de rosii pe fiecare. Se lasa la cuptor 25-30 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu