sâmbătă, 21 martie 2009

Paste

Spaghete carbonara

Ingrediente :

2 oua,
100 g branza topita,
400 g smantana,
3 catei usturoi,
400 g paste,
marar,
o lingura de ulei,
sare,
200 g kaiser/bacon,
100 g cascaval.

Preparare :


Pastele se pun la fiert intr-un vas cu apa,sare si o lingura de ulei.Intre timp ouale se bat bine,se adauga usturoiul pisat apoi branza topita,smantana si mararul si se amesteca bine.Dupa omogenizare se adauga Kaiserul taiat cubulete si se amesteca.Se introduce vasul cu sos 1 minut in cuptorul cu microunde.Apoi pastele fierte se racesc si se amesteca cu sosul,se razuieste deasupra cascaval si inainte de servire se mai incalzeste 1 minut la microunde.




Spaghete cu sos de smantana si ciuperci


Ingrediente :


400 g spaghete;
400 g ciuperci;
400 g smantana;
80 ml ulei de masline;
100 ml apa;
1 capatana usturoi;
sare, piper alb.

Preparare :

Se fierb spaghettele conform instructiunilor de pe pachet;
separat se face sosul din 80 ml ulei de masline in care se calesc ciupercile si peste care se adauga 100 ml apa;
se adauga usturoiul maruntit si se mai lasa sa fiarba 5-6 min;
se ia de pe foc si se inglobeaza smantana amestecand continuu;
se pot servi si ca garnitura la friptura.



Ravioli


Ingrediente :


400 g faina,
2 oua,
2 linguri de ulei,
300 g carne tocata de vita sau de porc,
1 ceapa mica rosie,
piper macinat, sare;
sos bolognez,
cascaval ras.

Preparare :


Se face o coca mai tare din faina, oua, sare si apa, se intinde o foaie de grosimea lamei unui cutit.
Pe jumatate din foaie se asaza gramajoare din urmatoarea umplutura: ceapa data pe razatoare se caleste in ulei, se adauga carnea tocata, piper macinat si sare.
Se intoarce cealalta jumatate de foaie peste prima si printre gramajoare se apasa bine cu degetul.
Se taie patratele cu pintenul pentru coltunasi, se fierb in apa cu sare, se strecoara
Se servesc calzi cu sos bolognez si cascaval ras deasupra.




Spaghete milaneze


Ingrediente :


500 g spaghete,
1 lingura de ulei,
1 ceapa mica,
2 linguri de pasta de rosii,
250 g ceafa afumata,
200 g ciuperci,
sare, piper macinat,
1 crenguta proaspata de rozmarin;
300 g cascaval

Preparare :


Se fierb spaghetele in apa cu sare. intre timp, se prajeste ceapa razuita in ulei, se adauga pasta de rosii, ceafa taiata cuburi si ciupercile curatate si taiate rondele.
Se condimenteaza si se inabusa, pana cand se inmoaie ciupercile.
Spaghetele stoarse se asaza in farfurii adanci si in fiecare portie se pun 2-3 linguri de sos.

Se servesc cu cascaval ras deasupra.





Pasta con funghi


Ingrediente :


200gr. paste lungi de preferat tagliatele cu spanac,
1 ceapa medie,
1rosie mare,
300 gr.ciuperci proaspete,
3 catei de usturoi,
o jumatate de legatura patrunjel proaspat,
2 linguri de ulei,
1 lingura de sare.

Preparare :

Se toaca ceapa marunt si se caleste putin.Se taie feliute ciupercile si se pun peste ceapa si se lasa la foc pana sunt facute, se vede pt. ca se inmoaie. Intr-o cratita se pun 2 litri de apa cu o lingura de sare si se fierbe 8/10 min in functie de pasta folosita. Cat timp fierbe pasta se taie rosia cubulete si usturoiul cu patrunjelul se toaca foarte fin dupa care se pun peste ciuperci si se lasa 3 min, la foc potrivit mestecand continuu.
Dupa ce au trecut 3 min se adauga pasta fiarta si se mai lasa la foc 1minut.
Se servesc calde cu vin rosu.



Paste cu ciuperci


Ingrediente :

500g de paste

2 conserve cu ciuperci
o cana suc de rosii
2 linguri bulion
3 cesti cu apa calduta
sare,pper,condimente
3 cepe medii
ulei
cascaval

Preparare :


Ceapa tocata marunt se rumeneste in ulei, dupa care se adauga ciupercile. Peste se pune sucul de rosii impreuna cu bulionul si se lasa sa fiarba 5 min. Pastele se fierb separat in apa cu putina sare. Dupa ce s-au racit se adauga peste sosul preparat. Se mai lasa la foc mic aproximativ 5-10 min., timp in care se pune din cand in cand apa calduta. Se servesc cu cascaval ras deasupra.




Spirale cu ciuperci


Ingrediente :


- spirale 400 g
- ciuperci 300 g
- cascaval ras 40 g
- smantana 4 linguri
- 2 linguri cu ulei de masline
- vin alb
- o ceapa
- usturoi
- 4 rosii
- sare si piper

Preparare :


Rumeniti putin in ulei de masline (doua linguri) ceapa si usturoiul (tocate), adaugati ciupercile, 4 linguri de vin alb, sarea si piperul si lasati sa se evapore la foc mic. Completati cu rosiile feliate si cu smantana si lasati-le pe foc 15 minute. Fierbeti spiralele in apa sarata, strecurati-le, condimentati-le cu sosul preparat si amestecati-le cu putin cascaval ras.





Tortelini cu sunca


Ingrediente :

2 oua,
o cana de apa,
faina cat cuprinde
Pentru umplutura:

200 gr sunca afumata
Pentru ornare:
100 gr cascaval,
smantana sau iaurt.

Preparare :


Din faina, apa, oua se framanta un aluat elastic. Apoi se ia cate o bucata de marimea unei portocale si cu sucitorul se intinde o patura subtire ca de taietei din care se taie cu un pahar sau o cana discuri cu diamertul de aproximativ 6 cm.

Pe fiecare se pune cate o fasie subtire de sunca, se ruleaza, apoi se face inel pe deget si capetele se lipesc. Se continua pina este gata tot aluatul. Intr-o oala se pune apa la fiert. Cand da in clocot se pun tortelini inauntru si se fierb cam 10 minute. Se scot cu o spumiera pe farfurie, se rade cascaval deasupra, se pune smatana sau iaurt. Se servesc fierbinti cu un pahar de vin alb sec.




Tagliatele cu brocoli

Ingrediente :


3 linguri ulei masline,
200 gr. sunca,
500 ml smantana dulce,
200 gr. cascaval ras,
1 buc. brocoli fiert,
paste ( tagliatele ),
sare,
piper

Preparare :

Intr-o tava se pune uleiul, se prajeste sunca taiata felii subtiri timp de 3 min., se adauga smantana dulce, cascavalul razalit. Se tine pe foc pana se face pasta. Se condimenteaza cu sare si piper. Ultima data se pune brocoli fiert si desfacut in buchetele mici. Se mai lasa 2 min. pe foc si apoi se toarna peste paste .




Paste cu ciuperci si bacon

Ingrediente :


500g de paste
2 conserve cu ciuperci
100g bacon
o cana suc de rosii
2 linguri bulion
3 cesti cu apa calduta
sare,pper,condimente
3 cepe medii
ulei
cascaval

Preparare :

Ceapa tocata marunt se rumeneste in ulei, dupa care se adauga ciupercile si baconul. Peste se pune sucul de rosii impreuna cu bulionul si se lasa sa fiarba 5 min. Pastele se fierb separat in apa cu putina sare. Dupa ce s-au racit se adauga peste sosul preparat. Se mai lasa la foc mic aproximativ 5-10 min., timp in care se pune din cand in cand apa calduta. Se servesc cu cascaval ras deasupra.

2 comentarii:

  1. Salut. Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam, insa deocamdata este o buna modalitate de transmitere a unei informatii. Apelam la oameni inteligenti din blogosfera si care pot in acelasi timp sa fie promotori ai acestui fenomen in Bucuresti. INSCRIE-TE LA ZIUA BLOGGERILOR BUCURESTENI ( PE ZBB-2009.RO AI FORMULARUL DE INSCRIERE ) si vino alaturi de noi la festival impreuna cu cat mai multi prieteni. Da acest mesaj mai departe in blogosfera.Vor fi premii, petreceri, multa distractie si nu in ultimul rand o mare gasca de bloggeri cu care poti lega prietenii.
    Multumim.

    RăspundețiȘtergere