sâmbătă, 21 martie 2009

Pizzeeee

PIZZA RUSTICA

Ingrediente :

1 pachet foiataj
4-5 ardei grasi(2 rosii,1 galben,1 verde)
5oua
200gr.branza parmezan
50gr.masline negre
50gr.ulei de masline

Preparare :
ardeii se spala si se taie julien.se pun intr-o cratita unde avem uleul incins.se lasa pe foc in jur de 10 min.intr-un vas mai adanc se pun ouale,branza parmezan si maslinele si se amesteca devenind ca o pasta,care se toarna peste ardeii din cratita.toata compozitia se pune intr-o tava de preferinta rotunda,unde am pus pachetul de foietaj pe care l-am intepat cu o furculita se da la foc portivit timp de 30 min.

Mentiuni : timp de preparare 1h



PIZZA TRADITIONALA


Ingrediente :


1. Blaturi pizza
2. Multe felii cu salam de sunca traditional
3. O jumatate de rotita de cascaval
4. Bulion
5. Praf pentru pizza
6. O conserva de ciuperci
7. Margarina


Preparare :


Blaturile se ung cu margarina pe o parte Si se pun cu partea unsa intr-o tava.Cealalta parte de blat se unge cu bulion .Se aseaza pe partea cu bulionul salamul. Ciupercile se aseaza peste salam Se adauga peste, cascavalul ras. Se adauga putin praf de pizza pt gust. Dupa care se baga in cuptor la foc mediu circa 30-35 min dupa care se scoate si se taie in felii servindu-se calda si cu ketchup dupa gust



PIZZA POLLO


Ingrediente :


2 oua,
250g iaurt,
3 linguri ulei,
faina,
1/2 praf de copt,
50 g margarina pt uns tava
400 g piept de pui fiert,
150-200g mozzarella

Preparare :

Se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu un praf de sare si se adauga peste albusuri. In continuare se adauga iaurtul, uleiul,praful de copt stins cu un pic de otet si faina(cernuta in prealabil) in ploaie amestecand de sus in jos. Se obtine un aluat de consistenta unei smantane groase. Se unge o tava cu margarina(de preferinta de teflon-este foarte important ca tava sa fie de calitate), se toarna compozitia si se modeleaza cu ajutorul unei lingure.
Deasupra compozitiei se pune sunca si pieptul de pui taiate felii si se da la cuptor la foc mic(cuptorul trebuie incalzit cu 10 min inainte).Cand este aproape gata(cam
in 25 min) se rade pe deasupra mozzarella si se mai lasa 2-3 min ca aceasta sa se inmoaie si apoi este gata.

Mentiuni :Complexitate redusa.
Timp: 1 h.




PIZZA SPECIALA


Ingrediente :


Aluat :
500g. faina,
1 cub drojdie,
6 linguri ulei,
250 ml. apa calda,
sare,
1 lingura oregano ( optional).


Umplutura :
200 g. sunca/ salam/ carnat afumat taiat felii,
200g. rosii taiate rondele,
200 g. ardei gras taiat juliene,
200 g. ciuperci taiate feliute,
200 g. ceapa solzisori ( facultativ), 250 g. cascaval ras, bulion sau pasta de tomate diluata cu putina apa,
sare,
piper macinat
putin cimbru sau oregano.

Preparare :


Intr-un castron se pune faina, drojdiuta maruntita, uleiul, sarea, oregano si se toarna apa calda, se amesteca cu o lingura de lemn si apoi se framanta putin cu mainile. Se lasa la dospit 30 min. apoi se intinde aluatul in tava unsa cu putin ulei. Se unge aluatul cu bulion si se aseaza umplutura deasupra. Se coace la foc potrivit cam 30 -45 min. Se taie si se serveste calda cu sos de pizza.

Mentiuni :Complexitate medie.
Timp: 1 h.



PIZZA QUATRO FORMAGI


Ingrediente :


blat pizza
250 gr gorgonzola
50gr mottarella
75gr cascaval
50gr parmezan
50gr sos de rosii
75gr oregano,
sare,piper

Preparare :

Se intinde un blat de 30cm cu sucitorul. Se unge pe toata suprafata cu sos de rosii, se pune branza gorgonzola taiata marunt, apoi motarella, cascaval si se da la cuptor. Cand pizza este rumena deasupra se scoate si se presara parmezan.

Mentiuni :Complexitate redusa.
Timp: 1 h.




PIZZA CALZONE


Ingrediente :


1 kg faina alba
drojdie uscata
sare
4 oua
100 ml ulei de masline
1 ceapa
2 catei de usturoi
cimbru, busuioc, oregano
150 g sunca fiarta
500 g sos de rosii picant
200 g ciuperci
2 ardei capia rosii
200 g cascval ras

Preparare :

Din faina, drojdie, 600 ml apa calduta, sarea si 80 ml ulei se face un aluat care se lasa apoi 30 minute sa se odihneasca. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc impreuna cu mirodeniile in putin ulei. Se adauga sunca taiata cubulete si sosul de rosii. Se spala bine ciupercile, se taie felii, ardeii se taie cubulete si se calesc separat in restul de ulei. Aluatul se taie in patru si li se da bucatilor o forma rotunda. Se unge jumatate din suprafata fiecareia cu sos, se pun apoi legumele si cascavalul ras. Se sparge pe fiecare cate un ou. Cu o pensula se uda marginile aluatului, se impaturesc in doua si se preseaza putin. Se pun intr-o tava pe hartie pergament si se lasa 10 minute sa creasca, apoi se uda cu apa si se pun la cuptor la 180 grade pentru 20-30 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu